Kunnen we je helpen? - FAQs en Downloads

FAQs Icon

FAQs

Downloads Icon

Downloads

FAQs Categorieën

zappi

eddi

Heeft de nieuwe zappi een toegevoegde slimme eigenschap?

Ja ! Nieuwe RCD, nieuwe veiligheidsmaatregelen, kan gecombineerd worden met PME aarding, 3-fase optie, 3 Cts in plaats van 2…

Wat is het verschil tussen de nieuwe zappi en het huidige model? Moet ik mijn installatie uitstellen om de nieuwe versie te krijgen?

Dat is een persoonlijke voorkeur. De huidige zappi is fantastisch en werkt goed samen met de hub en app. De nieuwe zappi biedt meer installatie-opties en heeft een 22kW en ongebonden optie.

Wat is nodig voor de installatie van de nieuwe zappi?

(Circuit Breaker of 30 mA Type A RCBO) 40A 2-pole curve B (1-ph versie), 40A 4-pole curve B (3-ph versie)

Hoeveel CTs zijn beschikbaar?

1 voor de 1-ph versie en 3 voor de 3-ph versie

Is de nieuwe zappi compatibel met andere myenergi apparaten?

Ja !

Hoe werkt de PEN-fouttechnologie? Hoe kan ik voorkomen dat ik een TT aardesystem moet installeren met een aardpen?

In het geval van een PEN-fout, wordt zappi compleet geïsoleerd van de input aanlevering. Dat betekent dat alle elektriciteitsgeleiders die zich rondom de output contactdoos of kabel bevinden - inclusief de beschermende aarde en controle signalen - veilig zullen zijn en het risico op een elektrische schok voorkomen wordt. Zappi voldoet aan de vereisten uit de BS 7671:2018, 722.411.4.1 (iii).

Wat is het minimale oplaadlevel bij de 3-fase zappi?

In alle gevallen is de EV de limiterende factor. Sommige EV's kunnen niet opgeladen worden met een 3-fase en kunnen dus alleen opgeladen worden met een 1-fase. De stroomtoevoer is ook beperkt door de EV, meestal is het 16A, 30A or 32A. Als je EV opgeladen kan worden met 3-fase, dan heeft zappi de mogelijkheid om op te laden in een laag tempo door alleen de 1-fase te gebruiken.

1-fase oplaadbereik : 1,4 kW → 07 kW
3-fase oplaadbereik : 4,1 kW → 22 kW

Kan ik opladen in verschillende tempo's in de fases van het 3-fase opladen?

Nee, wanneer je oplaadt met de 3-fase, dan zal het tempo bepaalt worden door de EV en hetzelfde zijn in alle fases.

Kan de nieuwe 3-fase zappi verbonden worden met een één fase?

Ja, het gedraagt zich als een standaard 1-fase zappi. Maar, alleen de 1 CT input zal beschikbaar zijn.

Kan ik een bestaande 7kW oplader wisselen met de zappi ?

Ja, dat kan met de 1-fase zappi. De werking lijkt sterk op elkaar, maar zorg ervoor dat je verbindt met de extra CT sensoren.

Kan de zappi geïnstalleerd worden naast mijn bestaande lader zonder dat ik mijn voorraad overlaadt?

Het is afhankelijk van je installatie. Je kan zappi installeren door een stroomonderbreker te gebruiken in je huidige hoofdinstallatie en een 'Net Limiet' op te stellen, waarmee je ervoor zorgt dat je je hoofdzekering niet laat springen. Of je kan zappi installeren vanuit een tweede installatie en een sensor verbinden die werkt als een 'Groep Limiet' om ervoor te zorgen dat je tweede voorraad niet overladen wordt als aanvulling op de 'Net Limiet'. Maar vergeet niet je energieleverancier te vragen of je een tweede oplaadpunt mag installeren.

Kan je wisselen tussen het 3-fase en 1-fase opladen?

Een 3-fase zappi die verbonden is aan een 3-fase voorraad kan geïnstalleerd worden om in een ECO-modus te laten met enkel 1-fase. Het is heel nuttig wanneer je wilt laden op een laag tempo om je overschot in de ECO-modus te meten, maar je hebt de mogelijkheid om te laden in 22kW in de FAST modus of door de Boost functie te gebruiken.

Kan je een EV die 1-fase geschikt is laden met een 3-fase zappi?

Ja, absoluut!

Ondersteunt het Vehicle to Grid (V2G)?

Nee

Hoe werken de ECO en ECO+ modus wanneer je laadt met 3-fase?

In alle gevallen betekent 3-fase dat je de zelfde stroom van alle fases haalt. In het algemeen 'net' de elektriciteitsmeter alle fases, en dat doet zappi ook. Je kan de import op een fase hebben en de export op een andere, het totaal is dan 0. Zappi zorgt ervoor dat deze gedurende fases 0 blijft. Als het beschikbare overschot te laag is voor 3-fase laden, kun je switchen naar 1-fase laden, waardoor je al vanaf 1,4kW overschot kunt beginnen met laden.

Wat kan ik meten met de Cts bij de 3-fase zappi?

Bij een 3-fase zappi horen de Cts verbonden te zijn met een 3-fase lading (net, generator, accu, etc...). Je kan geen verschillende types Cts verbinden, ze moeten geïnstalleerd zijn op dezelfde locatie. Dat is anders bij de 1-fase versie van zappi, die kan 3 verschillende (1 fase) ladingen meten (net, generator en accu bij voorbeeld).

Welke EV's kunnen laden met 3-fase?

De Renault Zoé, de Tesla's, de BMW i3, de B-Class electric.

Ik installeer nog de huidige zappi, wat zijn de vereisten?

Als je een bestaand laadpunt vervangt, dan kan je het installeren zonder de nieuwe regulaties. Als het een nieuwe installatie is, een type B RCD of a Type A + 6mA DC moet dan passend gemaakt worden net als een aardpen in de meeste gevallen. Volg sectie 722 van de 18e editie voor details over de installatie.

Wat doet de eddi?

De eddi zet energie die geïmporteerd en geëxporteerd wordt vanuit het net om. Energie die opgewekt wordt door je PV-installatie of een ander systeem dat normaal geëxporteerd wordt is een overschot. De eddi gebruikt dit overschot om te laden tot 3.7kW of naar het water/voorraad verwarming, waarmee het voorkomt dat het verdwijnt in het net.

Hoe is het omzetten van energie naar een weerstandsbelasting voordelig voor mij?

Er kan wel 80% aan energie die je opwekt als overschot terug naar het net geleverd worden. De eddi kan je helpen om 100% van je zelf opgewekte energie, die geheel gratis is, te gebruiken.

Hoe helpt eddi me geld besparen?

Eddi maakt het mogelijk om energie als heet water of verwarming op te slaan wanneer je er niet bent. Later om de dag kun je dit gratis heet water gebruiken in je woning. Zonder eddi zou je veel meer geld kwijt zijn aan het opwarmen van je water. Je kan beter de energie die je zelf opwekt ook gebruiken wanneer het beschikbaar is.

Met eddi kun je zelf 100% van je eigen groene energie gebruiken, daardoor kan je met eddi tot wel € 250 per jaar besparen en zelfs meer als je elektriciteit gebruikt om het water in je woning en je woning zelf te verwarmen. Hoe hoger de normale prijs is die je betaalt voor jouw energie, hoe meer je zal besparen met eddi.

Werken eddi en zappi samen?

Absoluut, het is altijd het beste om myenergi producten samen te installeren. Je kan aangeven waar de energie heen moet gaan, eddi en zappi werken dan samen om zoveel mogelijk gratis energie te gebruiken als mogelijk is.

Wat is Varisine?

Varisine technologie zorgt ervoor dat de energie van eddi van dezelfde kwaliteit is als elektriciteit dat je woning in komt vanuit het net. Deze technologie is de reden dat eddi voldoet aan alle CE productrichtlijnen.

We adviseren je altijd om te lezen of je producten voldoen aan de normen. Wanneer je goedkopere energie-omleiders kiest voor bijvoorbeeld je warm water, bespaart het in het begin wel geld maar uiteindelijk kan het je ook extra geld kosten.

Waarom zou ik niet een goedkopere energie-omleider als een fasehoekmeting installeren?

Apparaten met fasehoekmetingen hebben te maken met grote ladingen (tot wel 3kW) wat zorgt voor ongewenste harmonische stromen in je elektriciteitssysteem. Deze kan elektrische en radiostoringen veroorzaken, oververhitten en schade veroorzaken aan de omleiders en andere elektrische apparaten en uitrustingen.

Door PWM (varisine) te gebruiken als een controlemethode is eddi het enige apparaat op de markt dat aan de wettelijke verplichtingen voldoet omtrent de limitieten voor 'harmonische stroom emissies' en andere belangrijke EMC standaarden.

Wat als ik geen heet water tank heb?

Je kan nog steeds gebruik maken van eddi als je een elektrisch microgen systeem hebt en het volgende:
- Elektrische voorraad verwarmers (de eddi is geschikt voor Economy 7 en 10)
- Elektrische vloerverwarming
- Ruimtebesparende elektrische heaters
- Een andere elektrische lading tot 3.7kW met een mechanische thermostaat

Downloads Categorieën

Algemeen

zappi

eddi

hub

harvi

myenergi System overzicht Download
Zappi v1 Handleiding Download
Zappi Datasheet Download
Zappi v2 Handleiding Download
Eddi Handleiding Download
Eddi Datasheet Download
Hub Datasheet Download
Harvi Handleiding Download

Kunt u niet vinden waar u naar zoekt?

Neem contact op