Marc Zeguers

Director Myenergi Benelux

Al meer dan een eeuw, sinds 1902 om precies te zijn, is Zeguers Electronics een begrip in Maastricht en omstreken. Begonnen in de Maastrichter Brugstraat met fietsen, automobielen, en later elektriciteit centrales voor de rijken. Want in de jaren 20 was er nog geen elektriciteitsnet zoals we dat nu kennen. Met een acetyleen generator kwam het licht in de duisternis. Tijdens de Carnaval werden er in de jaren ’50 steeds grote luidsprekers aan de gevel geplaatst, die de vrolijke liedjes tijdens de drie dolle dagen door de straat schalden, en zo werd het straatcarnaval geboren. De derde generatie Zeguers, Irving (72) begon een winkel in de buitenwijk Malpertuis en tijdens het 80-jarige bestaan werd in 1982 de 1ste cd speler van Sony vanaf vliegveld Schiphol per taxi naar Maastricht gereden. Zo had Zeguers een absolute landelijke primeur. De vierde generatie, Marc (49), heeft bijna 10 jaar in Winkelcentrum Brusselse Poort een succesvolle zaak gerund, maar de internet generatie ging steeds meer voor de laagste prijs en niet meer voor de persoonlijke service. En daarom ging ook Zeguers in 2004 volledig online en bedient nog steeds een  vaste klantenkring met die gekende Zeguers service. Jongere generaties zullen het familiebedrijf Zeguers (nog) niet kennen, maar juist die doelgroep zoekt het bedrijf nu op met een nieuw innovatief product.

Altijd innovatief en voorop lopend met de nieuwste trends, Marc heeft het in zijn DNA. Buiten de online winkel in consumentenelektronica was hij steeds op zoek naar iets nieuws waarbij hij ook iets wilde doen voor het milieu en de duurzaamheid. Zelf is hij al enkele jaren een ambassadeur voor elektrische voertuigen. Want de Zeguers-en staan ook bekend voor hun hobby en passie in auto’s. Zo kwam hij terecht bij het Engelse MyEnergi, een start-up company dat zich richt op duurzaamheid en innovatie. Zij ontwikkelen en produceren zelf een elektrisch laadstation om EV’s (Elektrische Voertuigen) op te laden. En dat op zich is niet uniek, daar zijn inmiddels heel veel merken en modellen in te koop.

Sinds oktober 2017 importeert Marc Zeguers onder de naam Zappi Benelux de producten van myenergi. En in juni 2020 is dat privé bedrijf overgenomen door myenergi bv. Dat is een belangrijke stap om nog groter te kunnen groeien, en samen met de know-how van de fabrikant zal Marc zich blijven inzetten om de ECO vriendelijke producten van myenergi in de Benelux te vertegenwoordigen.