20 november 2021

Met de elektrische auto op wintersport

Nu steeds meer mensen elektrisch rijden, zijn ook tijdens de vakantiemaanden de wegen vol met elektrische auto’s. Niet alleen in de zomer gaan ze op pad, maar ook in de winter gaan ze met de elektrische auto op wintersport. Met de juiste voorbereidingen is dat ook goed mogelijk!

Eerder gaven wij u al wat tips hoe u in de winter veilig de weg op kan met uw elektrische auto. Zorg onder andere voor winterbanden en neem voor de zekerheid een extra laadkabel mee. Pas ook op bij gladde wegen en houd er rekening mee dat uw actieradius in de winter lager zal zijn.

Voor- en nadelen van een elektrische auto op wintersport

Het rijden in een elektrische auto als u op wintersportvakantie gaat, heeft zo zijn voordelen maar ook nadelen.

De voordelen zijn:

De nadelen zijn:

Op zwarte zaterdagen zal u al snel in een file terecht komen, maar bij een elektrische auto komt daar nog een extra file bij: de file voor het laadstation. In februari 2020 stonden er rijen vol met Tesla’s voor de laadpalen. Ga daarom altijd goed voorbereid op pad.

Hoe bereidt u zich goed voor?

Wanneer u met een elektrische auto op wintersport gaat, is het belangrijk om uw reis goed voor te bereiden. Naast de voorbereidingen die u treft voor de vakantie zelf, vraagt ook de reis ernaartoe om de nodige maatregelen:

Met een goede voorbereiding kunt u met een gerust hart met uw elektrische auto op wintersport en hoeft u op uw bestemming alleen nog maar te genieten én op te laden voor de teruweg.

Deel nu